Skip to content
Societate

România e într-o nouă etapă a relaxării: s-au redeschis terasele, iar distracția a început de la miezul nopții în București

PS News

România a intrat, la miezul nopții, în a doua etapă de relaxare, după starea de urgență. Astfel, de la 1 iunie sunt redeschise terasele, plajele și se reia transportul internațional rutier și feroviar. Se pot organiza concerte în aer liber și competiții sportive, dar în toate aceste cazuri trebuie respectate reguli stricte.

Încă de la miezul nopții, terasele din Centrul Vechi al Bucureștiului au fost deschise chiar din primul minut în care au avut voie. Nu au lipsit nici clienții sau cei care s-au dus în zona Lipscani doar ca să vadă cu ochii lor cum viața începe să revină la normal.

În Vama Veche, stațiunea non-conformiștilor, relaxarea a început încă de duminică. Zeci de oameni au furat startul și au făcut plajă cu o zi înainte să aibă voie. Patronii de terase au fost luați prin suprindere. Ei se pregătesc să aibă primii turiști abia peste câteva zile. Pentru prima săptămână a lunii iunie, în stațiunile de pe litoral au fost făcute 10.000 de rezervări.

Duminică au fost înregistrate doar 7 decese și 124 de îmbolnăviri. Este cel mai mic număr de noi cazuri de infectare după data de 26 martie. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că ultimele informări privind evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus în România arată o pantă descendentă.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *