Skip to content
Politică

România Educată. Klaus Iohannis: Pentru asta am lucrat până acum aproximativ 2 ani! VIDEO

Inquam Photos / George Calin

Programul „România Educată”, lansat marţi la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, propune măsuri până în anul 2030, precum o rata de promovare de cel puţin 80% a testării de la finalul educaţiei gimnaziale şi 75% cea de promovare a examenului de bacalaureat din totalul colectivităţii.

„România Educată e un proiect strategic, vrea să ajute la conceperea unui sistem educațional pentru România secolului XX!. Să ajute politicienii să vină cu politici educaționale bune, pe dascăli să predea bine, să fie mulțumiți și părinții, și angajatorii, să ajute directorul de școală să știe cum să gestioneze pentru a avea rezultate bune. Nu e așa de simplu de a găsi acest răspuns. E un proiect care vrea să creioneze bazele sistemului educațional din România pentru viitor.

România Educată nu e un proiect de lege, nu e un rețetar, nu e programul meu electoral, ci e România noastră, a tuturor, pentru generațiile care vor veni. Pentru asta am lucrat până acum aproximativ 2 ani. Avem un proiect bun, l-am putea numi draft, pe care îl punem în dezbatere. Nu e o poveste care sună frumos la televizor, apoi plecăm acasă, ci ce facem noi cu România”, a spus președintele Klaus Iohannis despre lansarea programului său, ”România Educată.

Evenimentul de lansare în dezbatere publică a rezultatelor Proiectului „România Educată: viziunea și strategia de dezvoltare a educației pentru 2030”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *