România – Elveția 1-0 | ‘Lord Marcator’ Alibec aduce victoria tricolorilor, care încheie grupa neînvinși pe primul loc

Sursă foto: frf.ro/ Sport Pictures

FINAL! România câștigă meciul de pe Arena Națională și încheie Grupa I pe primul loc. Tricolorii încheie preliminariile neînvinși, având și cea mai bună apărare din grupă, cu doar 5 goluri primite, și al doilea cel mai bun atac, cu 16 goluri marcate. 

Clasament Grupa I

1. România – 22 puncte

2. Elveția – 17 puncte

3. Israel – 15 puncte

4. Belarus – 12 puncte

5. Kosovo – 11 puncte

6. Andorra – 2 puncte

Min. 65: Dublă schimbare! Cicâldău și Moruțan ies din teren, în locul lor intră Răzvan Marin și Ianis Hagi.

Min. 61: OCAZIE ELVEȚIA! Okafor primește perfect în careu și șutează direct, dar Moldovan e atent și respinge în corner.

Min. 60: OCAZIE ELVEȚIA! Okafor primește perfect de la Aebischer, șutează de la marginea careului, dar trimite puțin pe lângă poarta lui Moldovan.

Min. 50: GOOOOOOL ROMÂNIA! Coman îi pasează lui Stanciu în 20 de metri, căpitanul centrează la bara a doua pentru Moruțan, care trimite cu capul spre Alibec, atacantul nu ratează și trimite balonul în plasă.

Min. 46: A început a doua repriză!

PAUZĂ

Min. 26: Ndoye a pătruns în careu și a încercat să centreze în fața porții, dar balonul s-a dus în paralel cu poarta lui Moldovan și niciun coechipier nu a reușit să ajungă la el.

Min. 18: OCAZIE ROMÂNIA! Coman înalță balonul de la marginea careului către Moruțan, care încearcă o execuție cu efect, dar trimite în fundașul oaspeților.

Min. 1: A început meciul!

Echipele de start

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Coman
Rezerve: Niță, Radu – Racovițan, Screciu, Pușcaș, Artean, Hagi, R. Marin, Drăguș, Olaru, Mogoș, Tănase
Antrenor: Edward Iordănescu

ELVEȚIA: 12. Mvogo – 4. Elvedi, 5. Akanji, 9. Okafor, 10. Xhaka-cpt., 13. Rodriguez, 15. Garcia, 17. Vargas, 19. Ndoye, 20. Aebischer, 23. Shaqiri
Rezerve: 1. Sommer, 21. Racioppi – 2. Ugrinic, 3. Benito, 6. Zakaria, 7. Amdouni, 8. Freuler, 11. Steffen, 14. Zeqiri, 16. Comert, 18. Zesiger, 22. Schar
Selecționer: Murat Yakin

Naționala României s-a calificat la Campionatul European – Germania 2024 după victoria cu Israel, 2-1 la Felcsut, și acum urmează ultimul meci din preliminarii, marți cu Elveția, pe Arena Națională, de la ora 21:45.

Jucăm pentru locul 1 din grupă și pentru o miză importantă: prezența în urna 2 la tragerea la sorți din decembrie pentru grupele de la turneul final!

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL