Skip to content
Politică

România este țara aflată în prima linie în asigurarea securității alimentare, susține europarlamentarul Daniel Buda: Următoarea perioadă nu va fi una deloc ușoară

Facebook/Daniel Buda

România este țara aflată în prima linie în asigurarea securității alimentare, susține europarlamentarul liberal Daniel Buda, într-un interviu pentru financialintelligence.ro.

”Fermierii din sectorul cerealier se confruntă cu dificultăți majore din cauza faptului că o parte a cerealelor rămân în România, ceea ce pune presiune pe prețul de vânzare a producției autohtone! Fermierii se văd puși în situația de a-și vinde producția sub prețurile de cost. Vreau să precizez că împreună cu colegii mei din Parlamentul European ne-am deplasat în portul Constanta și am avut discuții cu reprezentanții structurilor asociative a fermierilor, încercând să identificăm soluții, inclusiv la nivel european.

Următoarea perioadă nu va fi una deloc ușoară, dar este important ca fermierii români afectați de secetă, de creșterea prețurilor la input-uri și de războiul din Ucraina să își păstreze capacitatea de a însămânța culturile în toamnă și de a se menține pe piață și în viitor! Situația pe viitor este incertă, însă avem la dispoziție mecanisme care să ne ajute să nu scăpăm situația de sub control. E nevoie de măsuri care să fie adaptate noilor realități sociale și economice, care să permită creșterea capacității fermierilor de a produce hrană ieftină, la prețuri accesibile. Fermierii trebuie să depună eforturi în așa fel încât să folosească în mod eficient fiecare resursă. Pe cât de mult depind ei de sprijinul nostru, pe atât de mult depindem noi de munca lor!”, a completat Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *