România, fermă în fața dealerilor străini de droguri: „aici vând doar ai noștri”

„Polițiștii, jandarmii și angajații Agenției Naționale Antidrog vor face controale mai aspre în barurile și cluburile din marile orașe și de pe litoral. În plus, marile festivaluri vor fi atent monitorizate”. Sunt măsurile decise la ședința cu șefii din Poliția Antidrog, convocată la Ministerul de Interne după aproape o săptămână de la tragedia petrecută la festivalul Saga din București, unde doi tineri au decedat din cauza consumului de droguri.

MAI a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniul combaterii drogurilor măsuri concrete, cu aplicabilitate pe termen scurt şi mediu, pentru combaterea traficului şi consumului de droguri şi a infracţiunilor asociate consumului de substanţe stupefiante. „În baza unui plan concret, cu aplicabilitate imediată, vor fi desfăşurate acţiuni de prevenire şi de combatere a traficului şi consumului de droguri la care vor participa efective mărite ale Poliţiei Române, Agenţiei Naţionale Antidrog, Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Jandarmeriei Române”, potrivit unui comunicat transmis joi de MAI.

Barurile și cluburile din marile orașe și de pe litoral sunt vizate de controale, cu accent pe cluburi, baruri şi alte puncte cu risc ridicat de consum de substanţe interzise. De asemenea, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acorda o atenţie sporită evenimentelor cu public numeros programate să se desfăşoare în întreaga ţară. „În privinţa acţiunilor pe termen mediu, s-a solicitat reevaluarea activităţilor de culegere a datelor şi informaţiilor pentru a putea permite luarea unor măsuri mai eficiente în aria de competenţă şi îmbunătăţirea gradului de pregătire a personalului pe toate liniile de muncă”, arată sursa citată.

Am citat – cam mult, ce-i drept – dintr-un comunicat guvernamental din 9 iunie anul trecut. Acum uită-te la știrile despre festivalurile de la malul mării. Ai senzația că s-a produs o reformă în activităţile de culegere a datelor şi informaţiilor pentru a putea permite blocarea vânzării de droguri la festivaluri? Eu nu. Singurul lucru pe plus este că au fost prinși 6 dealeri italieni care vindeau droguri la Mamaia. Așa le trebuie, dacă au venit să ia pâinea de la gură dealerilor români, care fac eforturi supraomenești să vândă la prețuri atractive droguri românești, făcute aici, în patria noastră, cu capital românesc, și care oricum abia fac față concurenței neloiale făcute de drogurile ucrainene, scutite de taxe vamale.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: