România Frumoasă – 160 de km pe cai pentru titlul de campion al lumii

Anul viitor, România va organiza în premieră Campionatul Mondial de anduranță ecvestră pentru juniori și tineret. Astfel, Buftea va deveni capitala mondială a concursurilor ecvestre de anduranță.

Este o premieră pentru România, care devine gazda acestui concurs după ce, recent, a trecut cu bine un test.

„Toți oficialii care au fost săptămâna trecută în Franța la Campionatul Mondial de seniori, au venit la Buftea”, a spus Viorel Dabija, organizatorul Cupei Shagya Arab, pentru sportsnet.ro.

Organizarea acestei competiții a fost posibilă datorită seriozității cu care românii au organizat an de an, începând din 2017, astfel de concursuri.

„Pentru noi, Campionatul Mondial de la anul reprezintă un pas important pe harta sportului ecvestru. Pentru Federația Ecvestră Română e prima oară când organizează un campionat de o asemenea anvergură”, spune Marilena Mladin, președintele Federației Ecvestre Române.

De-a lungul competiției test de la Buftea, concurenții și caii lor au avut de străbătut distanțe imense, între 100 și 160 de kilometri, traseul acestora fiind împărțit în etape, numite bucle, pentru ca echipa (om-cal) să se poată odihni.

„La 160 de kilometri, ținând cont și de timpul care e, am făcut 6 bucle. De 40, 30, 20, 30, 20 kilometri, toate acumulate fac 160. Pentru că a plouat, există o viteză minimă de 12 km la oră. Acum arbitrii au decis să reducă viteza la 10 km pentru că se pune siguranța calului pe primul loc” – Viorel Dabija, organizator Cupa Shagya Arab.

La întrecerea din acest an au participat sportivi din 6 țări, inclusiv România, însă anul viitor numărul statelor participante va fi mult mai mare.

România Frumoasă – Oameni, fapte, locuri

Sursa, credit foto: Sportsnet.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: