România Frumoasă – Ciprian, unul dintre cei mai buni pizzeri din lume

Recunoscut drept unul dintre cei mai importanți maeștri specialiști pizzeri din întreaga lume, Ciprian a reușit să ducă la nivel de artă pregătirea pizei, unul dintre simbolurile gastronomiei italiene.

Ciprian Zamfir s-a născut la Făgăraș, de unde a plecat să facă sport de performanță, în lotul național de handbal. Mai târziu, într-un moment dificil prin care trecea familia, a ajuns în Italia, unde s-a angajat la restaurantul La Capricciosa din Roma, unde a găsit imediat susținere și apreciere.

Au urmat o specializare, apoi concursuri gastronomice. Așa se face că a ajuns, rapid, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști pizzeri.

După ce a câștigat, în 2010, Campionatul European de la Barcelona, a fost invitat să facă parte din Scuola Italiana Pizzaioli, prima școală de pizza din lume și cea mai importantă de acest tip din Italia.

În ultimii 15 ani, Ciprian a coordonat școlile de pizza din Roma, unde a format mii de pizzeri.

Pasiunea lui îl poartă azi peste tot în lume, la evenimente în care explică importanța calității ingredientelor și predă tehnici desăvârșite în realizarea celei mai bune piza.

Ciprian a fondat în România Asociația Pizzarilor Profesioniști din România, împreună cu doi prieteni.

La finalul lui septembrie (28 septembrie – 1 octombrie), asociația va organiza, la Hala Laminor, Campionatul Internațional de Pizza de la București, în cadrul Bucharest Food Expo.

Sursa: Ambasada României la Roma

România Frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: