România Frumoasă – Din Bundesliga, la Balcaniada de la Izvorani pe bicicleta „Șalău”

sportsnet.ro

Vlad Remzing are 23 de ani, este legitimat la clubul german Potsdam din Bundesliga și component al echipei naționale de triathlon a României.

Zilele trecute a concurat pe o bicicletă botezată „Șalău” la Campionatul Balcanic de la Izvorani, care a reunit sportivi din zece țări.

Triatlonistul spune că, în Germania, sportul pe care îl practică este la un alt nivel.

„Cursele sunt foarte tari, competiția este la nivel de cupă mondială, iar publicul este incredibil. Zici că ești la Turul Franței”, spune Vlad Remzing, care-și dorea cândva să ajungă parlamentar. Tot timpul alergam prin casă dintr-o parte în alta și mama m-a dat la înot, până la urmă am ajuns la triatlon”.

În fiecare zi se antrenează cel cinci-șase ore. În plus, face masaj, stretching și încălzirea înainte de antrenament.

„O oră și ceva de înot, trei ore și jumătate de bicicletă și o alergare”, spune Vlad, pentru care participarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles de peste 4 ani, nu mai este un vis, ci un obiectiv.

Pe 5 și 6 octombrie, la Baza Sportivă Navasart din Izvorani a avut loc Triathlon Championships 2024, o competiție internațională care a cuprins Campionatele Balcanice în probele Supersprint, Sprint& Mixed Relay, Campionatele Naționale de Triatlon Sprint&Mixed Relay, Cupa României Super Sprint și Trikids Team Relay.

La Campionatul Balcanic disputat la Izvorani, în proba masculină de sprint, sportivul român de origine franceză Felix Duchampt a terminat pe locul 4, într-o cursă câștigată de sârbul Ognjen Stojanovic. Al doilea român din clasament a fost Carol Popa (locul 5). Pe locurile 8 și 9 au terminat Alexandru-Rareș Popa, respectiv Vlad Adrian Remzing.

Sursa: sportsnet.ro

România Frumoasă – Oameni, fapte, locuri

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: