România Frumoasă – Dobrogea 145

145 de ani de la la intrarea Dobrogei între granițele românești, cetățile din zonă, Palatul Reginei Maria din Mamaia și prezentarea unui volum care urmărește istoria locului de la grecii din Milet la generația millenials sunt cele trei teme ale expoziției organizate la Palatul Parlamentului.

Organizatorii, ZIUA de Constanța, Info Sud-Est și Heritage Constanta, atrag atenția asupra nevoii de monitorizare a patrimoniului cultural și istoric al Dobrogei.

Unul dintre monumentele istorice care au nevoie de mediatizare și renovare este Palatul Regal din Mamaia, prima construcție ridicată integral sub supravegherea și la sugestiile Reginei Maria.

Interioarele Palatului din Mamaia, astăzi distruse, erau mai valoroase în 1927 decât cele de la Balcic, ele cuprinzând celebra colecție de covoare țărănești basarabene a Regelui Ferdinand, colecția de porțelanuri vechi venețiene, cea de mobilă veche tradițională englezească a Reginei dar și acuarele pictate de membre ale Familiei Imperiale a Rusiei.

Totodată, Palatul Regal din Mamaia este singura fostă reședință regală din România care nu este renovată, nu are un statut juridic clar, nu poate fi vizitată.

Expoziția este deschisă până pe 22 noiembrie.

România Frumoasă – despre oameni, fapte, locuri

Mai multe, pe: ziuadeconstanța.ro. Credit foto: adevarul.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL