România Frumoasă – Două proiecte românești, între câștigătorii European Heritage Awards

Via Transilvanica  și Călăuzele Apelor sunt două proiecte remarcabile privind patrimoniul din România care se află printre câștigătorii din acest an ai premiilor European Heritage Awards/ Europa Nostra, a anunțat Comisia Europeană.

În fiecare an, proiecte cu rezultate deosebite în domeniul patrimoniului din țările membre intră în competiția pentru cele mai înalte distincții în domeniu.

Cu cei 1400 de km, Via Transilvanica este cel mai lung traseu de drumeții din România. Leagă 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și reprezintă o conexiune vitală între comunitățile locale și diversele fațete ale patrimoniului, cuprinzând atât moștenirea construită și naturală, cât și tradițiile imateriale. Via Transilvanica este un proiect al Asociației Tășuleasa Social.

Călăuzele Apelor, un proiect al Asociației Ivan Patzaichin Mila 23, este derulat în satele de-a lungul Dunării, cu acces limitat la activități culturale. Prin intermediul lotcii, sunt promovate valoarea moștenirii locale și dobândirea de noi abilități în rândul copiilor.

Cei 30 de câștigători au fost selectați de către un juriu compus din experti în patrimoniu din întreaga Europă.

Susținătorii și iubitorii patrimoniului sunt încurajați să descopere câștigătorii și să voteze online pentru a decide cine va câștiga Public Choice Award 2023, câștigătorul urmând să primească un premiu în valoare de 10.000 EUR.

România frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

Sursa: curatorial.ro

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL