România Frumoasă – Filmul Libertate, premiat la Sarajevo Film Festival

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.”

Aceasta a fost motivația juriului care a oferit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) filmului Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo.

Filmul, inspirat din fapte reale, va intra în cinematografele din România în 6 octombrie. Începând cu 25 august, echipa filmului va fi prezentă la o serie de avanpremiere în peste 40 de orașe din țară, la Alba Iulia, Odorheiul Secuiesc, Sibiu, Buzău sau Brăila.

Din distribuția filmului fac parte Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Libertate a avut premiera națională la cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a câștigat Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc din program.

Festivalul de Film de la Sarajevo este cel mai important și cel mai mare festival de film din Europa de Sud-Est

Tudor Giurgiu a regizat filme precum Legături bolnăvicioase (2006), Despre oameni și melci (2012), De ce eu? (2015), Parking (2019).

Mai multe despre filmul Libertate.

România Frumoasă: despre oameni, fapte, locuri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: