România Frumoasă – Mihai Badea a înotat 130 de kilometri pentru copiii cu dizabilități

La 51 de ani, Mihai Badea, conducătorul secției de natație de la CSM București și vicepreședintele Asociației Municipale de Fotbal București, a parcurs cel mai mare lac de acumulare din Utah-Arizona.

Fostul militar a făcut cursa în scop caritabil și spune că în viitor îl va lua într-o astfel de experiență și pe Radu Drăgușin, fotbalistul crescut de el la Regal Sport.

Efortul său are ca scop strângerea de fonduri pentru demararea construcției unui centru de tratament pentru copiii cu dizabilități, în Zărnești.

Mihai a reușit performanța de a înota 130 kilometri în Statele Unite ale Americii, parcurgând astfel cel mai mare lac din acumulare din zona Utah-Arizona.

 „A fost cea mai grea cursă pe care am făcut-o. A fost însă pentru o cauză măreață, dorim să atragem atenția și oamenii să ne ajute la construcția „Casei dintre Brazi”, la Zărnești, un centru de tratament a copiilor cu dizabilități”, a spus  Mihai Badea, înotător, șeful secției de natație la CSM București.

 De-a lungul cursei-record, Mihai a fost ținut în loc doar de furtună, în prima noapte, după ce parcursese 80 de kilometri, dar apoi a luat-o de la capăt, fără să se mai oprească, în ciuda problemelor.

„A fost o mare provocare, acolo nu ai unde să te adăpostești, este o zonă stâncoasă, un canion, iar pe timpul nopții nu se vede nimic, nu am avut parte de lună plină să ne mai ghideze. Trebuie să te ferești de stânci, sunt multe pericole”, a mai declarat, după cursă, Mihai Badea.

 Cei care vor să sprijine cauza pentru care a înotat Mihai Badea, respectiv construcția unui centru de tratament pentru copiii cu dizabilități în Zărnești o pot face donând 2€ prin SMS cu textul ”ZILE” la 8844

Mai multe, pe Sportsnet.ro

România Frumoasă – Oameni, fapte, locuri

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: