România Frumoasă – Târgul Olarilor de la Sibiu

A 57-a ediție a Târgului Olarilor de la Sibiu a adus în Piața Mare de la Sibiu peste 120 de olari și familii de meșteri.

Mii de blide, oale și ulcele, căni de vin sau țuică, vase pentru sarmale, podoabe, statuete și căsuțe mici tradiționale – toate din lut, simple sau pictate cu motive țărănești, flori și păsări.

Meșterii populari au instalat roata olarului în piață, unde au ținut lecții și ateliere de modelat și pictat, pentru copii și părinți.

Aceștia au venit din cele mai cunoscute centre de olărit din ţară: Vădastra și Slatina (Olt), Teiuș (Alba), Apoș (Sibiu), Giroc (Timiș), Baia Mare (Maramureş), Horezu, Vlădeşti (Vâlcea), Marginea (Suceava), Braniștea (Galați), Curtea de Argeș (Argeș), București, Corund și Miercurea Ciuc (Harghita), Deva (Hunedoara), Curtici (Arad), Valea Călugărească (Prahova), Brașov, Târgu Jiu, din Ungaria și Republica Moldova.

Târgul a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA.

Credit foto: Turnulsfatului.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: