Skip to content
Economie Societate

România importă masiv electricitate, la unul din cele mai mari prețuri din regiune

capital.ro

România importa masiv electricitate joi de dimineață, la unul din cele mai mari prețuri din regiune.

Astfel, țara noastră a importat 1.000 de MW pentru a-şi asigura consumul de energie, care se ridica la aproape 8.000 de MW, în timp ce producţia naţională nu depăşea 6.960 de MW la ora 10:00, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, postate în timp real pe site-ul Transelectrica, citate de AGERPRES.

La ora menţionată, importul era de 1.013 MW.

În topul surselor de producţie a energiei se află cărbunele (26%), urmat de hidrocarburi (25%), hidro (22%), nuclear (19%), eolian (9%), fotovoltaic (1,5%) şi biomasă (0,6%).

În acelaşi timp, preţul energiei în România pe piaţa bursieră spot, de 73,42 euro pe MW, este printre cele mai mari din regiune, fiind depăşit uşor doar de cel din Ungaria, de 73,77 euro pe MW, conform site-ului OPCOM, operatorul pieţei.

În Slovacia şi Cehia, celelalte două ţări cu care piaţa spot românească este cuplată, preţul este 59,02 euro pe MW.

1 comentariu la “România importă masiv electricitate, la unul din cele mai mari prețuri din regiune

  1. Nu conteaza pretul, cine sunt romani……..!!!???? sunt ce-i mai tari din batrana europa, isi pot permite luxul acesta, avem ce-i mai titrati si buni guvernanti, ne mandrim cu ei, acum avem pe mainile noastre si presidentia europei, aratam cat suntem de buni, ROMAINI DESTEPTAREA SI NU DORMITI IN BOCANCI, OK……??? (::::).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *