Skip to content
Coronavirus

România, în cea mai gravă fază a crizei Covid. Medicul Adrian Marinescu: „Este o presiune foarte mare în spitale!”

PS News.ro

Contactat de PS News, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, a vorbit despre situația epidemiologică din România, explicând că următoarele săptămâni vor „la fel de grele ca până acum”, iar situația se va echilibra abia din luna noiembrie.

„Avem, 15.000 de cazuri pe zi, dar din acel număr este important să vedem câți pacienți au nevoie de internare, câți au forme severe. Contează care este procentul. E clar că în acest moment este o presiune foarte mare la nivelul spitalelor din circuitul Covid-19. În continuare cred că toate spitalele din zonele fierbinți așa cum este capitala ar trebui să participe cu un număr important de paturi pentru pacienții cu Sars-Cod-2. Nu vorbim doar de Terapie Intensivă pentru că știți că este o problemă legată de toate paturile.

Singura soluție este ca spitalele să folosească din paturile pe care le au acum în non-Covid-19 pentru partea de Covid-19. Personalul medical este același în acest moment, doar că acel personal va folosi mai multe paturi pentru Sars-Cov-2, că altă variantă nu există.  

În Matei Blaș, în a doua parte a zilei este regulă că nu mai există niciun pat pentru internarea pacienților din circuitul Covid-19 pentru că sunt mulți pacienți care nu sunt la Terapie Intensivă, dar au nevoie de oxigen, adică sunt cu forme severe sau cu forme medii, fiind mulți pacienți care au forme asociate. Din acest punct de vedere, e de așteptat că următoarele săptămâni să fie la fel de grele ca până acum. Probabil că după luna octombrie se vor mai echilibra lucrurile”, spune medicul.

În ceea ce privește personalul medical, Marinescu susține că deși aceștia luptă de un an și jumătate împotriva virusului și a pandemiei ce a umplut spitalele din România „personalul medical nu are altă variantă în acest moment și trebuie să facă față situației” .

Până pe 5 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.289.156 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.578 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.139.310 pacienți au fost declarați vindecați.

Pe 5 octombrie a fost înregistrat un nou record absolut în România de 15.037 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 246 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *