România în contextul procesului de aderare la OCDE

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Ministerul Mediului anunţă că România a fost evaluată pozitiv şi i-au fost recunoscute eforturile considerabile realizate în domeniul mediului înconjurător de Comitetul de Politici de Mediu (EPOC) din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Evaluarea a vizat controlul poluării, evaluarea impactului asupra mediului, poluarea transfrontieră, schimbări climatice, biodiversitate, zgomot, conservarea resurselor de apă, calitatea aerului, precum şi instrumente economice în politicile de mediu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Mediului, reprezentanţii României au participat la reuniunea EPOC, în cadrul căreia statele membre OCDE au evaluat alinierea legislaţiei, politicilor şi practicilor naţionale cu principiile şi standardele organizaţiei. Această reuniune a oferit oportunitatea României, reprezentată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, de a prezenta evoluţiile şi realizările majore în ceea ce priveşte politicile şi bunele practici în domeniul protecţiei mediului la nivel naţional.

 

”România a primit recunoaştere pentru activităţile întreprinse în vederea alinierii rapide şi eficiente la aproximativ două treimi din instrumentele juridice ale EPOC, un pas crucial pentru a ne asigura că ţara noastră este în linie cu cele mai înalte standarde internaţionale. Evaluarea României în Comitetul EPOC a vizat aspecte aferente domeniilor: controlul poluării, evaluarea impactului asupra mediului, poluarea transfrontieră, schimbări climatice, biodiversitate, zgomot, conservarea resurselor de apă, calitatea aerului, precum şi instrumente economice în politicile de mediu”, se arată în comunicat.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: