Skip to content
Puterea Știrilor Video

România, în poziția de președinție a Consiliului UE. Victor Negrescu indică minusul Guvernului Viorica Dăncilă

Fostul ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu, invitat la emisiunea Puterea Știrilor, a făcut o radiografie a președinției române a Consiliului European.

Întrebat care este lucrul pe care l-ar fi schimbat dacă ar fi făcut acum parte din Guvern, europarlamentarul PSD consideră că partea de comunicare este crucială și că ar trebui să se lucreze mai mult în acest sens:

”În primul rând aș fi comunicat mai mult. Eu cred că e foarte important. Sunt aici, am fost în mai multe zone, comunic, spun ce se întâmplă, vorbesc de Brexit, de riscurile Brexitului, vorbesc despre președinție, despre lucrurile care oamenii trebuie să le înțeleagă. Am crezut și cred în continuare că obiectivele președinției trebuie să fie centrate pe cetățean. Adică să explicăm oamenilor avantajele apartenenței la Uniunea Europeană, cum România poate fi mai influentă și mai puternică la nivel european. De aceea credeam și cred că evenimente trebuie să fie organizate prin țară, să-i implicăm pe oameni în acest procedeu.” 

Eurodeputatul consideră că, deși primul-ministru încearcă să lucreze în acest sens, nu poate face lucrurile de una singură și că ar trebui implicați mai mulți oameni în acest proces:

Sunt eforturi, că văd premierul că încearcă să facă anumite lucruri, dar nu pot sta lucrurile într-un singur om, e important ca toată lumea să se implice în acest sens cu specialiști în domeniu și cred în logica asta: Partidul Social-Democrat este un partid cu jumătate de milion de membri, trebuie să folosim resursa umană de calitate, nu trebuie să luăm oameni din import de la alte partide sau nu știu de unde, avem oameni suficient de buni în interior, haide să-i folosim mai bine în acțiunea guvernamentală, în comunicarea de partid. ” a adăugat el.

La final, Victor Negrescu le recomandă colegilor de partid din Guvern să fie mai vocali, să se implice mai mult și să iasa mai des în public, nu să îi lase singuri pe cei câțiva colegi din Guvern să iasă la înaintare:

”Asta am promovat și sper ca această idee să fie înțeleasă și dusă mai departe pentru că forța PSD a fost tot timpul datorită faptului că a fost perceput ca un partid de profesioniști. Eu nu vreau să pierdem lucrurile acestea. Am intrat în Partidul Social-Democrat pentru că sunt de stânga și pentru că avea această imagine. Pentru asta mă lupt și asta trebuie să se întâmple. Invitația pentru colegii mei ar fi să fie mai vocali, să comunice mai mult, doar câțiva apar la televizor, doar câțiva comunică, dau interviuri și ar fi bine să-i vedem și pe ceilalți. ” a încheiat social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *