Skip to content
Politică

România în Schengen: Dăncilă vine cu vești încurajatoare după întâlnirea cu Juncker

ziare.com

Prim-ministrul Viorica Dăncilă vine cu vești încurajatoare legate de intrarea României în spațiul Schengen. Vedeți mai jos ce a declarat politiciana după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul a declarat sâmbătă că Juncker a asigurat-o că, până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV, potrivit Mediafax.

“Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. (…) până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple”, a afirmat Dăncilă la Antena 3.

Viorica Dăncilă a precizat că intrarea României în spaţiul Schengen este o decizie politică, afirmând că va purta discuţii cu statele UE care se împotrivesc.

„Domnul preşedinte Juncker m-a asigurat de susţinerea lui şi, bineînţeles, de susţinerea pentru România. Aici este mai mult o decizie politică, sunt ţări care se împotrivesc, dar cred că putem rezolva acest lucru prin discuţii pe care să le am atât la nivel naţional cu premierii ţărilor care se împotrivesc, dar şi la nivel european, cred că asigurarea dată de preşedintele Juncker este încurajatoare şi presupune discuţiile pe care dumnealui să le aibă cu preşedinţii ţărilor care încă cred că România nu trebuie să facă parte din Schengen”, a adăugat șeful Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *