Skip to content
Sănătate

România începe distribuirea pastilelor cu iod. Ministerul Sănătății: Săptămâna viitoare, medicamentele vor ajunge la persoanele eligibile

tion.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că săptămâna aceasta autorităţile de sănătate publică vor face campania de informare cu privire la utilizarea pastilelor de iodură de potasiu, el menţionând că, de săptămâna viitoare, acestea vor fi distribuite către persoanele eligibile.

Aflat luni la Ploieşti, ministrul Sănătăţii a declarat, într-o conferinţă de presă, că producerea şi distribuirea pastilelor de iodură de potasiu nu trebuie să „îngrijoreze” populaţia, el arătând că decizia autorităţilor de a face astfel de demersuri este o problemă legată de situaţia actuală de la graniţa de nord a României.

„Există şi o memorie colectivă legată de incidentul întâmplat în anul 1986 pe teritoriul Ucrainei şi este normal ca autorităţile de sănătate publică să acţioneze rapid. (…) Săptămâna aceasta facem campania de informare şi, începând de săptămâna viitoare, distribuţia la toţi cei care sunt eligibili, în principiu populaţia cu vârsta de până în 40 de ani”, a completat Alexandru Rafila.

Medicul a menţionat că pastilele cu iodură de potasiu nu trebuie administrate preventiv, ci doar în cazul unui incident pe care l-a catalogat drept „posibil, nu probabil”.

2 comentarii la “România începe distribuirea pastilelor cu iod. Ministerul Sănătății: Săptămâna viitoare, medicamentele vor ajunge la persoanele eligibile

  1. & Ăștia zic că toate persoane sunt afectate le „evenimente nucleare”, administrând pastile numai „persoanelor eligibile”, ?

  2. & Un articol care zice că pastilele cu iodură de potasiu nu sunt și pentru pensionari care sunt astfel direcționați să și le procure singuri, de la farmacii, pentru a fi pregătiți pentru combate efectele vreunui incident „posibil, nu probabil”, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *