România a intrat în „marele post” al alegerilor

Odată la cinci ani, după cum prevede Constituția României, întreaga clasă politică intră pentru o lună de zile, cel puțin, într-o perioadă în care are loc „schimbarea la față” a politicienilor români. Această transformare pe care clasa politică o suferă este dată de un scop „nobil”, acela al alegerii noului Președinte al poporului român.

Data de 3 octombrie este, așadar, prima zi a „marelui post” al alegerilor în care intră politicienii, în frunte cu cei care candidează pentru funcția supremă în stat. În această lună vom vedea cum politicienii guralivi, aroganți, încrezuți, vor coborâ de pe piedestalul pe care s-au instalat la Parlament sau Guvern și vor deveni extrem de prietenoși cu cei cărora le cer voturile pentru candidatul lor. Vom asista la turnee electorale mai ceva ca ale formațiilor de muzică, la concerte, la spectacole, la adunări, toate pentru „binele” cetățeanului.

Odată cu intrarea în „marele post” al prezidențialelor, politicienii vor trebui să respecte niște reguli simple: zâmbiți fiecărui român oricât de tare vă apostrofează, promiteți cât mai mult, dați tare cu lozinci în oameni, poate poate vă vor crede, și nu uitați un lucru – fiecare zi trecută cu bine este o zi mai puțin din această perioadă cumplită de apropiere de cetățeni.
Această transformare în niște mielușei politici a atotputernicilor politicieni este deja un lucru obișnuit pentru România și pentru campaniile electorale pentru Președinție. Vom avea o lună de zile în care, poporul va fi pe primul loc. Însă, nu vă faceți iluzii – după 17 noiembrie se va reveni la situația obișnuită. De ce? Pentru că toate restricțiile impuse în acest „post” politic vor fi înlăturate.

Sloganul sub care s-a marșat în campaniile pentru alegerea președintelui României a fost unul simplu: la prostire înainte, la fapte înapoi. Această campanie nu face notă discordantă față de celelalte. Deja observăm cum, treptat, apar măsuri menite să le facă cetățenilor viața mai bună, apar promisiuni care mai de care mai ieșite din comun. Totuși, ceva lipsește din tot acest amalgam promisiuni aruncate în vânt – credibilitatea.

Candidații se dau peste cap pentru a oferi un program prezidențial cât mai apropiat de nevoile cetățenilor, un program care, spun ei, să fie pentru dezvoltarea României. Experiența ultimelor alegeri ne-a învățat că, în realitate, aceste programe electorale nu sunt decât vorbe în vânt, doar o simplă risipă de hârtie și o crimă împotriva pădurilor tăiate pentru a-și face fiecare candidat broșuri, afișe și alte materiale.

Așadar, dragi români, alegători sau doar simpli observatori ai panourilor electorale. S-a dat drumul fățărniciei de campanie, în care toată lumea este prietenoasă cu cetățeanul, cu omul de rând. Profitați cât puteți, încărcați-vă memoria pentru următorii 2 ani cu aceste imagini pentru că, până la alegerile din 2016, nu veți mai pupa atenția politicienilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: