Skip to content
Politică

România, investigată de UE după reportajul şocant al Sky News

România va fi investigată de UE în urma unei anchete realizate de postul de televiziune britanic Sky News care arăta că un grup de persoane din țara noastră vinde arme obținute din Ucraina oricui dorește, inclusiv către Siria și către organizații teroriste precum ISIS.

Mai exact, Departamentul UE pentru Afaceri Externe a iniţiat o investigaţie pe baza informaţiilor conform cărora ţări est-europene, inclusiv România, ar exporta armament spre state din Orientul Mijlociu care alimentează părţile beligerante, inclusiv grupuri teroriste, din Siria şi Yemen, afirmă surse europene.

„Verificăm informaţiile cuprinse în raportul publicat” de Reţeaua de Investigaţii Jurnalistice din Balcani (BIRN) şi de Proiectul de Monitorizare a Infracţionalităţii Organizate şi Corupţiei (OCCRP). Serviciul European pentru Activităţi Extern colectează deja informaţii despre armamentul descoperit în Siria şi Irak”, a declarat Maja Kocijancic, purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe Federica Mogherini, citată de realitatea.net. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *