Skip to content
Politică

România, la ceas aniversar: 15 ani de la aderarea la NATO. Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc: Acesta este marele AVANTAJ!

Inquam Photos / George Călin

Anul acesta marcăm aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO. Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a explicat, marți, pentru PSNews.ro.  cum s-a schimbat România din 2004 și până în prezent.

De cincisprezece ani, România este parte a celei mai puternice alianțe din lume iar apartenența la acest club select ne-a adus, în opinia mea, numai avantaje. Înainte de aderare a trebuit să ne străduim să atingem standardele necesare, atât în plan militar, dar și politic. După aderare, a trebuit să le menținem. Astfel, Armata României a evoluat mult prin participarea la exerciții și misiuni comune, a îmbunătățit procedurile, a crescut permanent”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

”Marele avantaj al apartenenței la NATO este apărarea colectivă. Suntem în siguranță, mult mai mult decât dacă eram singuri. În cei șaptezeci de ani ai existenței alianței, nimeni nu a îndrăznit sa atace o țară membră. Poate ca nu este 100% sigur, dar este cea mai bună soluție existentă. Avem, astăzi, o armată foarte bine pregătită, care mai trebuie sa fie și înzestrată corespunzător”, a mai spus liberalul.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă participă, marţi,  la şedinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit unui memorandum intern aprobat de conducerea Legislativului, pe 27 martie, la eveniment vor lua cuvântul preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierul Viorica Dăncilă.

La 29 martie 2004, România a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *