Skip to content
Puterea Știrilor Video

România, la un pas de o nouă decizie istorică, după ridicarea MCV. Ionuț Stroe: „Toate partidele parlamentare din România ar trebui să privească cu optimism”

Captură PSnews

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), a comentat, în cadrul emisiuni Puterea Știrilor,  declarația președintelui României, Klaus Iohannis, în legătură cu intrarea în Spațiul Schengen. Șeful statului este optimist și a declarat joi că vede posibil un vot în cadrul Consiliului JAI, din 8 decembrie cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen.

„Este posibil, pentru că președintele este mult mai informat și conștient de nivelul de maturitate al democrației românești. Poate să ceară acest lucru și poate să-l susțină public fără niciun fel de reținere”, a susținut Ionuț Stroe.

Totodată, liberalul a adăugat și că: „Ar trebui să-i urmăm exemplul, vă spun foarte sincer, toate partidele parlamentare din România ar trebui să privească cu optimism, să apere fără niciun fel de reținere lucrurile de care suntem mândrii.”.

„Toate realizările, toate progresele României sunt evidențiate mai de grabă de europeni decât de noi în plan intern. Știu că sună foarte rău pentru un partid mic și vocal ca USR-ul să recunoască aceste lucruri, dar lucrurile acestea când e vorba de interesul național trebuie să le subliniez și să fiu optimist.

Eu cred că 8 decembrie poate să reprezinte încă o bornă istorică, la fel cum a fost această ridicare a MCV-ului pentru România și să accedem în Spațiul Schengen. Subliniez, cred că ar trebui să gândim mult mai bine, mult mai îndrăzneț când e vorba de poziția noastră în zonaeuropeană”, a declarat Ionuț Stroe pentru PS News.

Autor: Andreea-Denisa Măslină, studentă SNSPA, anul II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *