Skip to content
Politică

România Liberă: Partenerul fostei consiliere a lui Iohannis, anchetat de procurorii români și elvețieni

revista22.ro
" "

Se pare că partenerul Siminei Tănăsescu, fosta consilieră pe probleme juridice a președintelui României, Klaus Iohannis, a fost anchetat penal de procurorii români și elvețieni.

Cel puțin asta susține România Liberă într-un articol publicat miercuri.

" "
" "

Partenerul consilierului prezidențial Simina Tănăsescu, Thomas Peter Stauffer, are probleme penale de rezolvat cu justiția elvețiană.  Pe de altă parte, în țară, Simina Tănăsescu s-a plasat în atenția opiniei publice și instituțiilor pentru încercarea de a-l „convinge” pe judecătorul Curții Constituționale Petre Lăzăroiu să demisioneze în preajma adoptării deciziei privind conflictul juridic de natură constituţională referitor la propunerea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi. Conform unui document al MAE, Simina Tănăsescu ar fi ocupat simultan funcția de consilier de stat și cea de angajată a Biroului pentru Contribuția Elvețiană în România.

Numit din 2010 în funcția de director al Biroului pentru Contribuția Elvețiană în România, Thomas Stauffer a fost subiectul dosarului 634/P/2016 instrumentat de procurorii Curții de Apel București. Ajuns la Judecătoria Sectorului 1 București, respectivul dosar a fost soluționat cu avizarea propunerii de transfer a urmăririi penale către autoritățile judiciare competente din Confederația Elvețiană. Thomas Peter Stauffer este un personaj mai mult decât apropiat de Simina Tănăsescu. Parteneri de viață sau doar prieteni (chiar nu are importanță), cei doi au cumpărat împreună în anul 2005 un imobil situat pe strada Plantelor 8-10. Poate și pentru că actualul consilier de stat al președintelui Iohannis, Simina Tănăsescu, a fost angajata lui Stauffer pe vremea când acesta conducea în București Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România. Cel puțin așa reiese dintr-o situație privind membrii Corpului Diplomatic acreditați în România la data de 31.01.2015. În CV-ul publicat pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale nu se spune nici un cuvânt despre faptul că Simina Tănăsescu a lucrat pentru Stauffer. Situația ar putea fi un pic și mai confuză. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Siminei Tănăsescu în funcția de consilier de stat la data de 14.01.2015. Dar, așa cum spuneam, o situație a Ministerului Afacerilor Externe indică faptul că la data de 30.01.2015 aceeași Simina Tănăsescu figura pe lista Corpului Diplomatic ca angajată la Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România, în directa subordonare a lui Thomas Peter Stauffer.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *