Skip to content
Politică Sport

România – Lituania, scor 3-0, în Liga Naţiunilor. Tricolorii ocupă locul doi în grupă, la două puncte de Serbia

Reprezentativa României a învins, sâmbătă seară, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 3-0 (1-0), selecţionata Lituaniei, în grupa a patra a Diviziei C a Ligii Naţiunilor. Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, tricolorii ocupă locul doi în clasamentul grupei, cu nouă puncte, două mai puţine decât liderul Serbia. Sârbii întâlnesc însă în ultima etapă Lituania, care nu a obţinut nicio victorie, iar România, în deplasare, Muntenegru.

Golurile au fost marcate de Puşcaş ‘7, Keşeru ’47 şi Stanciu ’65.

Ianis Hagi, care a intrat pe teren în minutul 68, a debutat la acest meci în prima reprezentativă.

Echipa Lituaniei a jucat în inferioritate numerică pe final, din minutul 89, când a fost eliminat Novikovas, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Meciul a fost arbitrat de italianul Marco Guida, ajutat de Matteo Passeri şi Filippo Meli – asistenţi, de Daniele Doveri şi Marco Di Bello – adiţionali, şi Ciro Carbone – al patrulea oficial.

Partida s-a jucat fără public ca urmare a Deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA, sancţiune acordată pentru scandările rasiste ale fanilor la meciul România – Serbia, de pe Arena Naţională. În tribună s-au aflat totuşi câţiva susţinători lituanieni, trecuţi pe lista limitată a delegaţiei oaspeţilor în România.

Tot sâmbătă, în aceeaşi grupă din Liga Naţiunilor echipa Serbiei a învins cu 2-1 Muntenegru.

În ultima etapă, programată marţi, 20 noiembrie, vor avea loc partidele Serbia – Lituania şi Muntenegru – România, ambele de la ora 21.45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *