Skip to content
Politică

EXCLUSIV România lucrului bine”imprumutat”. De unde s-a inspirat Iohannis în sloganul său de campanie și cât de NEORIGINAL este . DOVADA

Klaus Iohannis se folosește în această campanie electorală de sloganul ”România lucrului bine făcut”. Motto-ul de campanie, numele programului său prezidențial, bannerele ce au împânzit întreaga Românie, cât și mediul virtual, toate aceste elemente din campania prezidențiabilului ACL conțin sintagma ”România lucrului bine făcut.”

Totuși, PSnews.ro a descoperit că acest slogan al lui Iohannis pare să fie copiat, aproape la indigo, din deviza folosită de un afacerist botoșănean.

PSnews.ro a identificat acest slogan al lui Iohannis, ”România lucrului bine făcut”, semănând izbitor cu motto-ul unei firme de construcții din Botoșani, care ce să vezi este abonată la banii publici.

slogan Victor Construct_001

Victor Construct, deținută de Victor Mihalachi, este o firmă de construcții ce funcționează în Botoșani, fief controlat de baronul PNL, Florin Țurcanu, avea drept motto în anul 2012, când Iohannis nici nu visa încă să ajungă la București și mai ales nici să fie desemnat prezidențiabil al PNL și PDL: ”PUTEREA LUCRULUI BINE FĂCUT”.

Probabil că echipa de strategi politici care i-au construit mesajele și sloganul lui Klaus Iohannis par să fi mers după premisa că pot și ei ”imprumuta” pe perioada campaniei prezidențiale acest motto, înlocuind sintagma de putere cu România. Până la urmă, s-au inspirat de la un coleg de partid, având în vedere că afaceristul Victor Mihalachi este fost membru PNL, candidat la alegerile parlamentare din 2009 din partea liberalilor și în prezent este unul din apropiații baronului Florin Țurcanu.

Inspirarea strategilor lui Iohannis din motto-ul firmei din Botoșani este o realitate pe care nu o putem contesta. Întrebarea firească pentru Iohannis și stafful său este următoarea: într-o Românie a lucrului bine făcut, dacă prezidențiabilul ACL ajunge la Cotroceni, se va fura și se va plagia la fel de bine ?

slogan03 (1)_001

După ce s-au inspirat din sloganul ”Puterea lucrului bine făcut”, strategii lui Klaus Iohannis, în urma unui ”amplu” proces de rebranding, au lansat deja faimosul slogan ”România lucrului bine făcut. ”

De altfel, această ”inspirație” a celor din ACL din sloganurile folosite de alții nu este prima ispravă de acest fel a La începutul campaniei prezidențiale, Klaus Iohannis a folosit motto-ul ”Da, se poate”, care nu semăna de niciun fel cu celebrul ”Yes, we can” al lui Barack Obama.

Așa cum PSnews.ro v-a prezentat în urmă cu aproximativ o lună de zile, sloganul ”Da, se poate” a fost testat, la începutul campaniei electorale, în Buzău.

Citește și: EXCLUSIV Nouă gafă a strategilor PNL. Pe cine copiază Iohannis. DOVADĂ

Ca bonus vă prezentăm cine este Victor Mihalachi, cel care deține firma al cărei motto ”Puterea lucrului bine făcut”, de unde s-a inspirat Klaus Iohannis

Jurnalistul de inventigații, Silviu Mănăstire, a dezvăluit în urmă cu ceva timp cine este Victor Mihalachi, cel care controlează firma Victor Construct, de la care s-a inspirat Klaus Iohannis.

In 2008, Vitor Mihalachi era liberal cu acte in regula si a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat. A pierdut. Apoi, la putere au venit cei de la PDL. Mihalachi a devenit repede “portocaliu”.

In 2012 au venit alte randuri de alegeri. Mogulul Mihalachi a sponsorizat atunci PDL-ul cu 12 mii de euro. Insa, surpriza, a cazut guvernul Ungureanu si la putere a venit USL-ul. Asa ca Mihalachi a bagat din nou mana in buzunar si a sponsorizat PSD si PNL, plus USL cu peste 60 de mii de euro. Evident, mogulul Mihalachi nu are in mod real nicio simpatie politica, lui ii plac banii si contractele pe care poate sa le incaseze de la stat.

In guvernarea USL, mogulul din Botosani a semnat prin firma Victor Construct SRL contracte cu statul de, atentie, peste 25 de milioane de euro. O suma impresionanta pentru o companie de constructii din provincie. Asta doar in anul 2012. Spre comparatie, in 2011, cifra de afaceri a firmei Victor Construct era de 10 ori mai mica, de doar 10 milioane de lei. Cum se poate sa cresti intr-un an de zece ori, ca voinicul din poveste? Mihalachi a amenajat prin firma lui trotuare, terenuri de joacă, a modernizat centre de bătrâni, a construit blocuri ANL şi a reabilitat secţii de spitale. In 2013, Victor Construct srl a castigat modernizarea drumurilor din orasul Dorohoi, acolo unde mogulul Mihalachi detine echipa de fotbal. Evident, banii pentru aceste lucrari au venit de la primariile conduse de membrii PNL si PSD, care formau USL-ul. De la ministerele Educatiei, Sanatatii si Justitiei firma botosaneanului Mihalachi a mai incasat alte cateva milioane de euro.

O adevarata performanta in afaceri cu iz politic.Secretul lui Mihalachi este cunoscut de toti afaceristii din tot judetul Botosani: mogulul s-a lipit ca timbrul de scrisoare de Florin Turcanu, seful PNL din judet si presedintele consiliului judetean, a mai dezvăluit jurnalistul Silviu Mănăstire.

5 comentarii la “EXCLUSIV România lucrului bine”imprumutat”. De unde s-a inspirat Iohannis în sloganul său de campanie și cât de NEORIGINAL este . DOVADA

 1. ABUREALA! In Ardeal folosim expresia ,,lucru bine facut” de zeci de ani. De asemenea si ,,lucru sasesc”. Amandoua inseamna acelasi lucru. Poate d-l Mihali a auzit expresia in Ardeal si a folosit-o si dansul pentru a evidentia calitatea serviciilor pe care firma dumnealui le presteaza. Pe aceleasi considerente putem considera ca firma ,,Victor Construct” si-a luat numele de la Victor Ponta. Fiti seriosi mai baieti!!!

 2. Asta-i buna, cand se folosea expresia aceasta-lucru bine facut=sasesc, am auzit-o la Brasov prin ” 70- botoseneanul cu firma de constructii nici nu se nascuse. E clar cine pe cine copiaza sau incearca; sa nu uitam ca zona aceea a fost un timp parte din Austro-Ungaria.
  Sa fim seriosi si sa judecam, …cine poate!

 3. hai ca sunteti de toata jena
  si inca ceva
  ‘într-o Românie a lucrului bine făcut, dacă prezidențiabilul ACL ajunge la Cotroceni, se va fura și se va plagia la fel de bine ?’
  intrebarea asta vine de unii care fac propaganda pentru ponta
  nu pot decat sa rad..
  pai cine a plagiatorul nr 1 al romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *