Skip to content
Opinii & Analize

România mea, captivă în mâinile lor

România trece astăzi, prin momente istorice și totodată tragice, marcate de războiul corupților cu ”statul paralel”, la care asistă neputincioși milioane de români. Astăzi, România mea e captivă într-un război în care se anunță ”vărsări de sânge”, fie de o parte, fie de cealaltă parte a luptătorilor. Astăzi, valorile României sunt date uitării, iar nouă, neputincioșilor, nu ne rămân decât două variante: să plecăm, lăsându-ne înfrânți, sau să luptăm pentru a ne recâștiga țara, pentru că da, România mea este captivă în mâinile lor.

Politica nu înseamnă să vorbești tare, mult şi agresiv…

…politica înseamnă să conturezi binele cetățenilor tăi, românilor care ți-au oferit încredere și și-au pus, poate ultimele speranțe, în tine- cel care astăzi nu faci decât să citești discursuri interminabile pe care nici tu nu le înțelegi. Din păcate, clasa politică a ajuns astăzi în situația în care interesul propriu este mai presus de lege și de valori, căci, într-un final, scopul tuturor acţiunilor este doar binele lor.

Dragi politicieni, unde e iubirea față de țară, față de poporul român? Cu regret vă spun, că în încercarea de a găsi măcar un semn de iubire față de poporul care v-a dat puterea pe care astăzi o aveți, am constatat cu îngrijorare că sintagme precum ”țara mea”, ”poporul meu”, ”românii mei” , lipsesc din cuvintele goale pe care adesea ni le adresați. Și da- acesta este un puternic semnal de alarmă.

Politica nu înseamnă să jignești jurnaliști…

…demonstrație pe care ne-o face însuși ministrul Energiei, domnul Anton Anton, care i-a spus unui jurnalist ca este nesimtit, dupa ce acesta l-a intrebat „ce este curentul electric”.

Sunt jurnalistă şi, de multe ori, fără intenţie, poate am exagerat în a formula anumite puncte de vedere, dar niciodată nu am uitat că atunci când îmi pierd respectul față de ceilați, mi-am pierdut respectul față de mine. Astăzi, m-aș fi așteptat la o demisie de onoare, sau măcar la o conferință de presă în care domnul ministru să își prezinte scuzele. Însă, spre dezamăgirea mea, niciuna dintre aceste două variante nu s-au concretizat, iar asta mi-a lăsat încă un gust amar. Așa arată politica astăzi?

Politica nu înseamnă să faci circ…

… sau să muți circul din țara ta, peste hotare. Dacă acum ceva timp puteam spune că viitorul României depinde, în mare măsură, de viitorul Uniunii Europene, astăzi, situația nu mai arată deloc așa. Cu un circ ieftin pe legile justiției, desfășurat chiar în fața colegilor europeni, viitorul României în Uniunea Europeană depinde doar de acțiunile noastre de ieri, de azi și de mâine. Astfel spus, circul politic, fie de la noi din țară, fie mutat peste hotare, chiar la Bruxelles, are aceeași vârstă și suferă de aceleași boli care ne-ar putea fi fatale, nouă, românilor, și-așa chinuiți de nevoi, taxe și minciuni.

 Cine poate salva România mea, captivă în mâinile lor?

3 comentarii la “România mea, captivă în mâinile lor

  1. În dimineața aceasta am plâns.Pentru că tot ce este scris în articol vine parcă din adâncul sufletului meu.Multumesc!

  2. O,d’a cum il contraziceti pe d-l pres.Johanis,care ne-a atras atentia ca ”astia numai au impresia ca conduc treburile” referindu-se la politicienii ce au castigat alegerile,fiind primul ce a indicat ca de fapt Romania dvs.e in mainile ”Statului paralel”,adica a Noii Securitati.Din cauza acesteia s-au refugiat in alte tari milioane de cetatteni ai Romaniei mele,ca macar politicienii sant alesi,in schimb astia cu catusele,avand sectia DNA, pot intemnita cum vor ei chiar si orice ziarist,nu numai sa-l faca ”nesimtit” ca un oarecare politician.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *