„ROMÂNIA – NATO, 20 de ani” – eveniment la care participă Iohannis, Ciucă, Ciolacu, personalităţi politice şi militare

Sursă foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Ministerul Apărării Naţionale organizează miercuri evenimentul „ROMÂNIA – NATO, 20 de ani”, care marchează cele două decenii de apartenenţă a României la Alianţa Nord-Atlantică.

La eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

România a fost invitată să adere la Alianţă la Summitul NATO de la Praga din noiembrie 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru şapte state: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

Pe 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului ţării noastre la sediul NATO.

În ultimele două săptămâni în România au avut loc mai multe evenimente pentru a marca cele două decenii de apartenenţă a ţării noastre la Alianţă.

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, în această perioadă, în Bucureşti şi în ţară, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea NATO.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: