Skip to content
Politică

România nu e singură: Trump vrea să-i vândă armament de miliarde și Coreei de Sud

esquire.com

România nu este singură în ceea ce privește cumpărarea de armament în valoare de miliarde de dolari: președintele SUA, Donald Trump, vrea să vândă așa ceva și către Coreea de Sud.

Președintele american a discutat la telefon luni cu omologul sud-coreean Moon Jae-In despre perspectiva vânzării către Seul a unor echipamente militare în valoare de „miliarde de dolari” pe fondul acutizării tensiunilor cu regimul de la Phenian, relatează Le Figaro, preluat de Agerpres.

„Președintele Trump și-a dat acordul de principiu pentru achiziționarea de către Coreea de Sud a unor echipamente militare și arme în valoare de mai multe miliarde de dolari de la Statele Unite”, a indicat Casa Albă într-un comunicat, fără alte precizări cu privire la acest contract.

Între 2010 și 2016, Seulul a cumpărat echipament militar în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari din SUA, potrivit estimărilor Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace cu sediul la Stockholm (Stockholm International Peace Research Institute — SIPRI).

În altă ordine de idei, Trump și Moon au subliniat „amenințarea gravă pentru întreaga lume a ultimei provocări din partea Coreii de Nord”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *