Skip to content
Politică

România nu este pregătită să adopte moneda euro

Europarlamentarul german Joachim Starbatty spune că România nu este pregătită să adopte moneda euro. Şi nici nu va fi, în următorii 5 ani.

Acesta avertizează că aderarea la moneda unică înainte ca deficitul bugetar să rămână constant sub 3% din PIB ar trimite România în situaţia Greciei şi a Spaniei, unde rata şomajului a depăşit 20 de procente.

România a început demersurile pentru trecerea la moneda euro în 2010 iar Guvernul a stabilit data de 1 ianuarie 2019 ca ţintă pentru aderarea la zona euro, informează digi24.ro.

România trebuie să ajungă la rata inflaţiei a celor trei state cele mai stabile din UE. Deficitul bugetar trebuie să fie sub 3%. Datoria publică totală să fie sub 60%”. a spus el.

România trebuie să fie atentă să atingă aceste condiţii. Depind de politica monetară şi depinde foarte mult de politica financiară a ţării. Politicienii trebuie să realizeze că aceste condiţii de conversie trebuie atinse şi asta înseamnă că trebuie să aveţi o politică monetară sănătoasă şi cu atât mai mult o situaţie financiară bună”, mai spune europarlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *