România ocupă primul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de proprietari de locuinţe

Sursa: X

România ocupă primul loc în topul statelor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de proprietari de locuinţe. Iar fenomenul continuă, chiar dacă unii români se îndatorează şi 30 de ani pentru o casă. În funcţie de vârstă, există mai multe motive.

Un studiul realizat recent arată că în România dorinţa de a fi proprietar a rămas în topul motivelor de achiziţii imobiliare din rândul tuturor generaţiilor, începând cu tinerii de sub 26 de ani şi până la românii de peste 59 de ani. Vârsta medie de achiziţie a primei locuinţe este de 29 de ani în România, iar principalul motiv pentru care românii îşi doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă este acelaşi în rândul tuturor generaţiilor analizate, respectiv dorinţa de a avea un spaţiu pe care să-l poată amenaja după propriile preferinţe.

Această variantă a fost aleasă în proporţie de 54% de generaţia Z, 42% de generaţia Y, 25% de generaţia X şi de 31% de generaţia Baby Boomers, conform unui studiu recent studiu realizat de Storia.ro. Pentru românii cu vârste de sub 26 de ani (parte din generaţia Z) motivul secund pentru care îşi doresc să achiziţioneze un imobil este dorinţa de a deveni proprietari (53%), urmat de alte motivaţii precum: dorinţa de a avea un spaţiu mai mare (28%), dorinţa de a fi mai aproape de locurile importante pentru ei, precum job, şcoli, grădiniţe (28%), dar şi faptul că rata bancară ar avea aceeaşi valoare cu cea a unei chirii (24%).

La fel ca cei din generaţia Z, şi românii din generaţia Y (27-42 de ani) au printre motivele principale dorinţa de a deveni proprietari (39%) şi dorinţa de a locui într-un spaţiu mai mare (38%), urmate fiind de alte motive precum: apariţia unei schimbări în situaţia familială, precum căsătorie, divorţ sau venirea unui copil (26%) şi dorinţa de a face o investiţie imobiliară (20%).

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL