România a trimis ajutoare umanitare în Liban. Hotărârea a fost adoptată de CNSU

Sursa foto: Guvernul României

Un transport cu ajutoare umanitare a plecat către Liban vineri, 4 octombrie, și conține produse alimentare, anunță Guvernul într-un comunicat.

Bunurile alimentare vor fi transportate cu o aeronavă pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale. Pe durata transportării, vor fi prezenți 2 ofițeri din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

„Decizia acordării ajutorului umanitar pentru populația civilă din Liban a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, convocată ieri, 3 octombrie 2024, de premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență. Hotărârea a fost adoptată de CNSU”, spune comunicatul.

Situația din Liban

După uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, conflictul cu Israel s-a agravat.

Liban a lansat rachete în nordul Israelului, iar ca răspuns, armata israeliană a demarat o operațiune terestră, pentru a elimina capacitățile militare ale grupării Hezbollah.

Pentru a efectua aceste operațiuni, israelul a cerut evacuarea cetățenilor libanezi din 20 de sate aflate în zona de război.

În noaptea de 3 spre 4 octombrie, explozii puternice au fost resimțite în Beirut în urma unor atacuri aeriene, care îl aveau ca țintă pe Hachem Safieddine, presupusul succesor al fostului lider Hezbollah.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: