Skip to content
Politică

România pe harta mondială a industriei aeronautice: investiție de peste 250 de milioane de euro

Societatea americană Universal Alloy Corporation Europe investeşte peste 250 de milioane de euro într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave, menit să pună România pe harta mondială a industriei aeronautice.

Compania va crea 2.600 de noi locuri de muncă şi va avea chiar şi o cale de rulare care va face legătura între curtea noii unităţi de producţie şi Aeroportul Internaţional Maramureş. Informaţiile apar într-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin care se alocă bani pentru acoperirea unor lucrări suplimentare la Aeroportul Internaţional Maramureş.

Universal Alloy Corporation Europe are în prezent lângă Baia Mare o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu ce sunt utilizate de toţi marii producători de aeronave din lume (Boeing şi Airbus fiind printre cei mai importanţi).

„Această societate a achiziţionat o suprafaţă totală de 40 hectare de teren în imediata vecinătate a aeroportului şi este în curs de realizare a unei noi investiţii de peste 250 milioane euro, care va crea peste 2.600 de noi locuri de muncă. Investiţia va cuprinde un centru de design componente şi structuri aeronave (ce va avea peste 130 de ingineri), un centru de training şi hale de producţie pe partea de prelucrare titaniu/aluminiu, în care se vor realiza subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale”, se arată în proiectul de HG.

În acest sens, menţionează proiectul, s-a solicitat acordul Consiliului Judeţean Maramureş ca, pe cheltuiala acestei companii, să se realizeze o cale de rulare de pe pistă până în curtea noii unităţi de producţie, potrivit transilvaniabusiness.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *