Skip to content
Politică

România, pe harta rușinii. Ce oraș a devenit centru al migrației ilegale

hotnews.ro

România a ajuns pe harta rușinii. Vedeți mai jos ce oraș autohton s-a transformat într-un centru al migrației ilegale.

Pe ruta migraţiei ilegale dinspre Balcani către vestul Europei, Timişoara a devenit un nou centru al traficului de fiinţe umane, a informat poliţia federală germană, citată de site-ul maghiar Hirado.hu.

Se pare că Timişoara are un „rol semnificativ” în activitatea organizaţiilor de traficanţi care pun în pericol viaţa persoanelor, acestea fiind transportate în camioane de diferite tonaje. Oraşul românesc are funcţia de “hot spot” (centru de colectare şi distribuţie) în activitatea reţelelor. Se pare că în localitatea de pe Bega, oamenii sunt îmbarcaţi în camioane, urmând a fi transportaţi prin Ungaria, în Europa Centrală. Guvernul ungar a fost avertizat cu privire la acest aspect.

Publicaţia a dat exemplul unui bărbat sirian care a plătit traficanţilor 5.500 de euro (25.500 de lei) pentru ca aceştia să-i transporte familia în Germania. Bărbatul a luat legătura în Turcia cu o organizaţie de traficanţi de fiinţe umane.

Potrivit datelor Poliţiei federale germane, majoritatea camioanelor, de tonaje diferite, utilizate pentru traficul de fiinţe umane pe ruta balcanică, provin din „zonele de sud şi est ale Europei”. Cele mai multe dintre ele au fost înmatriculate în Turcia.

În ultima perioadă, numărul operaţiunilor descoperite de trafic uman cu camioane a crescut, printre altele, ca urmare a controalelor mai stricte la frontiere. Contrabandiştii sunt din ce în ce mai puţin preocupaţi de securitatea oamenilor. Deseori, platformele camioanelor sunt dublate, oamenii sunt înghesuiţi între platforma originală şi cea falsă, într-un spaţiu de doar 40-50 de centimetri, traficanţii ignorând astfel faptul că aceştia s-ar putea sufoca din lipsă de aer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *