Skip to content
Politică

România, penultimul loc din UE, în privința scăderii numărului de persoane aflate în sărăcie

libertatea.ro

Impactul ajutoarelor sociale asupra  reducerii numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie este cel mai mic în Grecia și România, arată o statistică a Eurostat, publicată azi. Astfel România, cu 17%, respectiv Grecia, cu 16%, ocupă ultimele două locuri din Uniunea Europeană, în condițiile în care media UE a fost 32%, în 2017.

Finlanda, cu 57% și Danemarca, cu un procent de 51%, sunt statele europene în care ajutoarele sociale au contribuit cel mai semnificativ la reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie. De menționat că, în afară de Grecia și România, declinul persoanelor aflate în risc de sărăcie, ca urmare a ajutoarelor sociale primite, a fost sub 25% în alte șapte state membre UE.

Efectele ajutoarelor sociale asupra persoanelor aflate în risc de sărăcie se află pe o tendință descendentă în toată Uniunea Europeană: cu excepția anului 2013, acesta a scăzut în fiecare an începând din 2010 și până în prezent. De menționat că în 2010 procentul era de aproape 37%.

România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană, cu excepția Bulgariei, în privința persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune socială. Anul trecut, peste o treime din populație, respectiv 35,7%, se afla în această situație nedorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *