Skip to content
Politică

România, performanțe puternice în agricultură, mediu și siguranță publică

atitudineseverin.ro

Cu performanțe puternice în agricultură, mediu și siguranță publică, România continuă să-și îmbunătățească competitivitatea guvernamentală, potrivit unui raport pentru anul 2016-2017,  publicat recent de Centrul pentru Competitivitate Guvernamentală

Astfel, potrivit sursei citate, România și-a îmbunătățit în mod consecvent rangul la nivel național pentru competitivitatea guvernului începând cu 2014, unde sa clasat pe locul 24 din 89 de țări în curs de dezvoltare.

Performanța impresionantă a României se datorează nivelului său ridicat de competitivitate într-o serie de categorii. Instituțiile de înaltă calitate, precum și reglementările privind siguranța alimentară au ajutat România să obțină un rang de 2 în categoria Agricultură și Alimentație, cu doar o valoare mai mare a Argentinei. În plus, România a făcut pași importanți în ceea ce privește siguranța publică și guvernanța. Fundamentele democratice ale țării au continuat să se îmbunătățească și, în plus, România continuă să consolideze imparțialitatea sistemelor sale și să instituie pe deplin statul de drept.

Cu toate acestea, există numeroase domenii în care Guvernul se poate concentra, printre care infrastructura educațională a României se situează sub 63 și, deși fundamentele economiei și elaborarea politicilor economice sunt un loc luminos, țara are un nivel relativ ridicat de inegalitate economică. Aceste clasificări slabe sugerează că eforturile de concentrare pot avea, în viitor, beneficii substanțiale.

Tobin Im, investigatorul principal al Centrului și autorul principal al raportului, explică metodologia și scopul raportului.

„Clasamentele noastre sunt produse folosind date dintr-o mare varietate de organizații guvernamentale și neguvernamentale din întreaga lume. În acest sens, clasamentele sunt obiective. Cu toate acestea, clasamentele anuale sunt compilate astfel încât să poată fi deduse din acestea informații care pot fi invocate. Cu alte cuvinte, producerea clasamentelor nu este doar un exercițiu academic, ci ceva din care se pot trage implicații politice „.

Amintim că Centrul pentru Competitivitatea Guvernamentală este o instituție de cercetare bazată pe Coreea de Sud, care se concentrează pe evaluarea performanțelor guvernelor naționale pe o gamă variată de indicatori.

Datele raportate mai sus provin din clasamentul anual al Centrului din 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *