Skip to content
Politică

România, pregătită să preia președinția Consiliului UE. Chiar un ministru PSD a spus-o

Wall-Street.ro
" "

România este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene din 2019. Este declarația pe care chiar ministrul social-democrat Victor Negrescu a făcut-o, miercuri, la postul de televiziune Antena 3.

”România este pregătită, știm ce avem de făcut, suntem în grafic. România și mai ales Executivul știe ce are de făcut (…) Trebuie să fim capabili să finalizăm o serie de decizii europene. Noi deja o facem, din umbră. La nivel ministerial trebuie deja redactate documentele. România va avea una dintre cele mai importante reprezentanțe la Bruxelles, am identificat deja peste 1.500 de experți (…) Fiecare dintre colegi este foarte bine pregătit. O președinție, în termen de bugete, a mers de la 60 de milioane de euro, până la 170 de milioane de euro. De exemplu, Bulgaria a cheltuit undeva peste 80 de milioane de euro, noi cred că vom fi sub, vom încerca să fim eficienți. Ce câștigă România? Câștigă la capitolul imagine. Poate demonstra că este capabilă să genereze consens în spațiul european, că a înțeles ce înseamnă procesul decizional european” a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

" "

Amintim că pe 13 august, MAE a anunţat că România este pregătită să organizeze la Sibiu, pe 9 mai 2019, Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern din UE, în contextul în care ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului UE, România fiind în grafic cu calendarul pentru eveniment.

În acest sens a avut loc, la Sibiu, o întâlnire de lucru în vederea pregătirii Summitului informal al şefilor de stat şi de guvern programat la 9 mai 2019, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *