Skip to content
Politică

România primește fonduri europene importante. Iohannis: Vom investi în autostrăzi, în linii de cale ferată, în spitale

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România va primi fonduri europene importante prin planul european de recuperare, bani care vor fi investiţi în autostrăzi, în linii de cale ferată, în spitale şi în învăţământ, dar şi firmele vor primi bani.

Principalele declaraţii:

„Este în discuţie o propunere a Comisiei pe care noi o găsim bună. Fondurile multianuale – aşa numitul MFF – vor fi discutate la pachet cu fonduri care sunt destinate pentru revigorare economică, pentru creşterea rezilienţei economice în Uniunea Europeană.

Vom beneficia şi noi de mai multe fonduri europene decât am avut iniţial în plan, adică până înainte de criză. Se vehiculează foarte multe variante. În realitate avem de-a face cu un proiect al Comisiei prin care României i se alocă fonduri importante. Urmează fazele de negociere.

Acest proiect al Comisiei nu este definitiv, el va fi negociat între liderii statelor şi va fi negociat ulterior şi în parlamentele naţionale şi în Parlamentul European. Noi am analizat toate oportunităţile.

Noi vom investi aceşti bani în proiecte foarte importante pentru România. Nu doar pentru revigorare economică. Vor primi şi firmele posibilitatea să folosească aceşti bani.

Vom investi în autostrăzi, vom investi în linii de cale ferată, în proiecte de energie regenerabilă. Vom îmbunătăţi sistemele publice, bani importanţi în sistemul de sănătate publică, în sistemul de învăţământ. Noi suntem hotărâţi să ne batem cu toţii pentru a primi o alocare cât se poate de substanţială pentru România.

Prima etapă în care vom negocia aceste chestkiuni se va desfăşura în 18-19 iunie, când vom avea Consiliul European în format videoconferinţă.”, potrivit Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *