Skip to content
Politică

România rămâne fără comisar european interimar. Paşcu: Am fost informat de doamna ambasador Luminiţa Odobescu că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele

Inquam Photos / George Călin

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu anunţă că a fost informat de ambasadoarea României la UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii sale la postul de comisar interimar al României. Paşcu spune că ia notă şi se conformează deciziei premierului Viorica Dăncilă, scrie news.ro.

Ultimă oră: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă şi mă conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni …”, a scris Paşcu pe pagina sa de Facebook.

Decizia Guvernului de la Bucureşti vine după ce şi Estonia a anunţat luni că renunţă la postul de comisar european interimar.
În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar. Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *