Skip to content
Opinii

România riscă să fie condamnată definitiv de omul care nu mai are nimic de pierdut

marinela anghelus editorial

România este sugrumată încet și sigur cu mâinile celui mai de temut om: omul care nu mai are nimic de pierdut. Cândva, cineva, îmi spunea că cel mai periculos om, de care trebuie să mă feresc în viață și de care trebuie să fug cât mă țin picioarele, este omul care nu mai are nimic de pierdut.

Nefericirea face că, din păcate, România, țara în care am crescut și de care nu am vrut să mă despart niciodată, se află acum în mâinile acelui om, care nu mai are nimic de pierdut și pentru care singurul scop este acela de a-și salva propria piele, chiar dacă asta înseamnă să arunce în foc o întreagă țară, milioane de români.

Dictatura lui Dragnea a început de mult. Unii nu au vrut să vadă, alții au văzut și au tăcut, asta în timp ce ”mașinăria PSD” lucra nestingherit pentru a-l salva pe Daddy. Dar cum salvarea are și ea o notă de plată, aceasta ar putea ajunge curând pe mesele românilor. Semnalul că nu mai este mult până la temuta nota de plată (care ne-ar putea chiar arunca înafara granițelor Uniunii Europene) a venit într-o zi de joi, când cele 12 state, printre care și SUA, una dintre cele mai importante puteri ale momentului, ne-au dat o zdravănă palmă peste ochi: ”Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”.

Cuvintele deprinse din acest zdruncinător comunicat nu cred că mai au nevoie de niciun fel de interpretare (că și așa au fost destui ”experți pe justiție” care au sărit să își dea cu părerea prin diverse platouri de televiziune). Semnalul este clar: faceți un salvator pas înapoi sau un fatidic ultim pas înainte?

Dincolo, însă, de cuvintele care au venit ca un fulger pentru acei politicieni români care încă mai înțeleg că ”păpușa România” nu mai are baterii de schimb, se naște o serie de îngrijorări tot mai acute: Este pus în pericol locul României în Uniunea Europeană? Mai este țara noastră o țintă pentru investitorii străini? Ce credibilitate mai avem când al treilea om în stat și cel mai influent politician din România este condamnat penal în două dosare? Mai poate fi salvată România din ghearele acestui infractor?

Astfel, iată cum ”Titanicul românesc” se scufundă încet și sigur, în timp ce PNL, la cârma căruia se află cel mai dezastruos conducător din toate timpurile (dar deh, bine a spus cine a spus-o: ”de unde nu-i, nici Dumnezeu nu are ce lua”), se zbate ca o broască pe uscat, iar PSD în frunte cu autoproclamatul conducător penal, suge tot ce a mai rămas din țara asta. Toate astea în timp ce buzunarele românilor, victimele incompetenței guvernării Viorica Dăncilă (care nu deunăzi ne vorbea despre Banca „Monetară” și „sutele de locuri de muncă create”) și a demenței infractorului Liviu Dragnea, sunt tot mai ciuruite.

Și uite așa, România riscă să fie condamnată definitiv de omul care nu mai are nimic de pierdut.

1 comentariu la “România riscă să fie condamnată definitiv de omul care nu mai are nimic de pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *