România s-a alăturat Coridorului VIII Pan-european de Mobilitate Militară

sursa; facevook/ Ambasada României în Italia

România a semnat, pe 18 octombrie, la Bruxelles, documentul de aderare la scrisoarea de intenție privind Coridorul VIII Pan-european de Mobilitate Militară. Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a anunțat această inițiativă în cadrul reuniunii NATO, alături de reprezentanți din Albania, Bulgaria, Italia și Macedonia de Nord.

În declarațiile sale, Tîlvăr a subliniat importanța mobilității militare pentru România și angajamentul său de a sprijini colaborarea regională și interoperabilitatea:

„România s-a alăturat inițiativei de creare a Coridorului VIII Pan-european de Mobilitate Militară
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr a semnat vineri, 18 octombrie, la Bruxelles, în marja reuniunii NATO, documentul de aderare a României la scrisoarea de intenție referitoare la Coridorul VIII Pan-european de Mobilitate Militară, alături de Albania, Bulgaria, #Italia și Macedonia de Nord.
„România acordă prioritate tuturor demersurilor aliate în domeniul mobilității militare și depune eforturi constante pentru a conecta țara noastră la coridoare importante. Subliniez cu acest prilej angajamentul solid al țării noastre pentru colaborare regională și interoperabilitate sporită, asigurându-ne în același timp că împreună consolidăm securitatea în zona Mării Negre, atât de importantă în contextul actual de securitate complex și impredictibil”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.
Coridoarele de Mobilitate Militară Armonizată vizează crearea unei rețele de rute principale menite să simplifice și să accelereze deplasarea forțelor militare, echipamentelor și materialelor, atât în timp de pace, cât și în situații de criză sau conflict. Prin reducerea obstacolelor birocratice și armonizarea reglementărilor și infrastructurii se va permite desfășurarea rapidă și eficientă a forțelor, contribuind la o capacitate de reacție rapidă și la consolidarea securității colective.
Prin alăturarea României la acest coridor de mobilitate militară, pe lângă cele două proiecte dezvoltate în cadrul NATO, la care este deja parte, împreună cu Bulgaria și Grecia și respectiv, cu Turcia și Bulgaria, se vor intensifica eforturile de asigurare a tranzitului trupelor și al echipamentelor militare și consolidarea capacității de răspuns în regiunea Mării Negre, în vederea asigurării stabilității și securității.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: