Skip to content
Politică

România se afundă în deficit. Statul consumă cu 4 miliarde mai mult decât încasează

www.ziare.com
" "

Deficitul bugetar al României crește cu 0,5% din PIB în fiecare lună, statul consumând mai mult decât ajunge să încaseze.

Luna iunie a fost una de vârf în privința cheltuielilor, guvernul cheltuind cu 4 miliarde de lei mai mult decât încasările realizate luna trecută.

" "
" "

Una din cauze este că veniturile pe care ANAF a reuşit să le încaseze sunt cu aproape cu 8% mai mici faţă de cele estimate în Bugetul pe 2017, anunță antena3.ro. De altfel, slabele rezultate ale ANAF au dus și la demiterea șefului acestei instituții, Bogdan Stan, de către premierul Tudose.

O altă cauză este că banii pe care ar fi trebuit să-i atragem de la Uniunea Europeană sunt de 100 de ori mai puţini, comparativ cu estimările bugetare.

În cadrul întâlnirilor avute la Bruxelles cu oficialii europeni, premierul Mihai Tudose s-a angajat să respecte ținta de deficit bugetar de 3% asumată de statele membre UE, dar analiștii și politicienii din Opoziție consideră că acest plafon va fi depășit ca urmare a creșterii nivelului cheltuielilor cu personalul bugetar și a blocajului înregistrat în absorbția fondurilor europene.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *