Deficitul bugetar al României crește cu 0,5% din PIB în fiecare lună, statul consumând mai mult decât ajunge să încaseze.
Luna iunie a fost una de vârf în privința cheltuielilor, guvernul cheltuind cu 4 miliarde de lei mai mult decât încasările realizate luna trecută.
Una din cauze este că veniturile pe care ANAF a reuşit să le încaseze sunt cu aproape cu 8% mai mici faţă de cele estimate în Bugetul pe 2017, anunță antena3.ro. De altfel, slabele rezultate ale ANAF au dus și la demiterea șefului acestei instituții, Bogdan Stan, de către premierul Tudose.
Vlad Voiculescu, sfidător şi evaziv în privinţa studiilor: Găsiţi diploma mea pe contul meu de Facebook
Primarul Dominic Fritz, agent al serviciilor secrete germane? Dovezile care îl dau de gol pe edilul Timişoarei
Robert Cazanciuc, reacţie virulentă după tăierea bugetului ICCJ: Cine e Înalta Poartă pentru care se pune bir?
Oameni noi în politică: USR propune drept prefecți un liberal vopsit la Galați și ginerele unui fost baron local la Gorj
Alina Mungiu-Pippidi, revoltată de comportamentul politicienilor inclusiv în spaţiul virtual: Liderii și trolii se pupă pe bot
O altă cauză este că banii pe care ar fi trebuit să-i atragem de la Uniunea Europeană sunt de 100 de ori mai puţini, comparativ cu estimările bugetare.
În cadrul întâlnirilor avute la Bruxelles cu oficialii europeni, premierul Mihai Tudose s-a angajat să respecte ținta de deficit bugetar de 3% asumată de statele membre UE, dar analiștii și politicienii din Opoziție consideră că acest plafon va fi depășit ca urmare a creșterii nivelului cheltuielilor cu personalul bugetar și a blocajului înregistrat în absorbția fondurilor europene.