România se confruntă zilnic cu aproximativ 25.000 de atacuri cibernetice

Sursa foto: Pexels

Cel mai sigur mijloc pentru a ne proteja este să nu accesăm link-uri din surse necunoscute și să nu completăm date personale sau bancare pe platforme neautorizate, spune Maria-Manuela Catrina, director adjunct al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, invitată la emisiunea „Serviciul de noapte”.

Este Ziua Internaţională a Siguranţei pe Internet, un eveniment marcat la nivel global în aproximativ 200 de state, într-o perioadă în care tot mai multe persoane cad victime ale înşelătoriilor online.

Mai nou, infractorii cibernetici se folosesc ilegal şi de Inteligenţa Artificială pentru a crea avataruri ale unor persoane publice reale.

Sunt videoclipuri false denumite deepfake aşa de bine realizate, încât păcălesc mulţi oameni.

Banca Naţională a avertizat, luni, asupra faptului că în ultima perioadă, pe mai multe platforme şi reţele de socializare au apărut postări de tip deepfake, care îl implică pe guvernatorul BNR.

Este vorba de videoclipuri care folosesc în mod fraudulos imaginea şi vocea lui Mugur Isărescu, pentru a convinge publicul să facă investiţii financiare pe o platformă inexistentă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: