România se pregătește de înmormântarea președinților. Guvernul înființează un Comitet de organizare

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, un proiect de ordonanță de urgență care modifică și completează legea privind ceremoniile oficiale. Accentul se pune, în acest act normativ, pe ceremoniile oficiale organizate de Guvern în cazul decesului președintelui României și al foștilor șefi de stat ai României.

Pentru o bună organizare a unui astfel de eveniment, inițiatorii ordonanței au considerat că este „necesară o coordonare unitară având în vedere implicarea mai multor instituții cu atribuții în organizarea ceremoniilor oficiale”.

Și, astfel, s-a luat decizia înființării unui Comitet de organizare a funeraliilor de stat. Acest nou organism, fără personalitate juridică, va funcționa sub autoritatea șefului Cancelariei Prim-Ministrului.

„Concret, înseamnă că s-a creat cadrul legal pentru crearea comitetului de organizare a funeraliilor de stat”, a menționat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, la finalul ședinței.

Procedura de desfășurare a unui astfel de eveniment și costurile necesare nu sunt stabilite, în acest moment, având în vedere faptul că se referă la un eveniment care nu poate fi preconizat când va avea loc.

Pentru asta, este nevoie ca Guvernul să vină cu alte hotărâri.

Mihai Constantin a precizat că de acest grad înalt de apreciere nu vor beneficia foștii premieri sau președinți ai Parlamentului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: