Skip to content
Societate

România se pregătește pentru etapa a treia de vaccinare. Cine va avea prioritate la imunizare

Inquam Photos/George Calin
" "

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a precizat că programarea  persoanelor din etapa a treia de vaccinare va fi deschisă mai întâi pentru județele care au municipii cu o rată de incidență cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. Vorbim despre județul Alba, cu municipiul Alba Iulia, județul Timiș cu municipiul Timișoara, județul Brașov cu municipiul Brașov și localitatea Sânpetru, județul Maramureș, cu localitatea Baia Mare, județul Sălaj cu municipiul Zalău, județul Hunedoara, cu municipiul Petroșani, județul Cluj, cu municipiul Cluj-Napoca și județul Giurgiu cu municipiul Giurgiu.

“Deschiderea posibilității de programare a persoanelor din etapa a treia pentru județele care au municipii cu o rată de incidență cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. Vorbim de județul Alba, cu municipiul Alba Iulia, județul Timiș cu municipiul Timișoara, județul Brașov cu municipiul Brașov și localitatea Sânpetru, județul Maramureș, cu localitatea Baia Mare, județul Sălaj cu municipiul Zalău, județul Hunedoara, cu municipiul Petroșani, județul Cluj, cu municipiul Cluj-Napoca și județul Giurgiu cu municipiul Giurgiu.

" "
" "

În aceste localități va fi posibilă programarea, inclusiv a persoanelor din etapa a treia, direct pe platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparține, conform hotărâriid e guvern care prevede criteriile de eligibilitate. În etapa a treia există o serie de subprioritizări și fiecare persoană care s eprogramează va stabili criteriul”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că vor fi deschise noi centre de vaccinare în aceste județe:

“Vor ma fi deschise în următoarele zile, în aceste municipii centre noi de vaccinare, unde vom distribui vaccinul de la compania Oxford AstraZeneca. Numărul de centre este variabil, în funcție de spațiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu șid e resursa umană pe care fiecare municipiu o are disponibilă

În acest mod, autoritățile încearcă să evite carantinarea municipiilor:

“Peste o rată de incidență de 3 la o mie de locuitori, localitatea intră în scenariul roșu și se impun anumite restricții. La o rată de incidență peste 6 localitatea intră și are criteriid e carantinare. Ne dorim ca la o rată de 4,5 să putem interveni medical prin accelerarea campaniei de vaccinare în localitățile afectate în demersul de a evita carantinarea localității respective”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *