Skip to content
Politică

România se relaxează la 1 iunie. Când se va renunța la masca de protecție în aer liber

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu rămâne optimist în ceea ce privește atingerea țintei de persoane vaccinate până la începutul lunii iunie, când a anunțat o relaxare a restricțiilor. „​România se relaxează la 1 iunie”, a spus joi șeful Guvernului. El a insistat că este important ca oamenii să se vaccineze.

Întrebat când se va renunța la masca de protecție în aer liber, Cîțu a răspuns „nu înainte de 1 iunie”.

Premierul, alături de mai mulți ministri, participă joi la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, pe tema evoluției epidemiologice și a masurilor de relaxare din următoarea perioadă.

„Avem o discuție importantă pe această temă și vom vedea în zilele următoare”, a precizat Cîțu.

Ministrul Sănătății îl contrazice pe Cîțu

Amintim că zilele trecute ministrul Sănătății l-a contrazis pe Florin Cîțu. Ioana Mihăilă a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că nu este posibil ca în acest ritm de vaccinare România să ajungă la cinci milioane de persoane vaccinate cu două doze.

„Este posibil ca până la mijlocul lunii iunie să avem cinci milioane de persoane care sunt vaccinate cu prima doză. Pentru a atinge imunizarea completă, este nevoie de două doze şi de un anumit interval de timp scurs de la a doua doză. Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecţie”, a declarat Ioana Mihăilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *