România și Bulgaria discută opțiuni pentru fluidizarea traficului pe podul de la Vidin – presa bulgară

Sursa foto: X

Sunt discutate diverse opțiuni pentru atenuarea traficului la punctul de frontieră de al doilea pod peste Dunăre, la Vidin, a declarat vineri ministrul interimar de Interne, Kalin Stoyanov, în timpul orei dedicate interpelărilor din Parlament.

 

„Conform actualului cadru de reglementare, pentru a evita congestia și a facilita activitățile de control la frontieră, verificările vor fi realizate conform condițiilor stabilite în Articolul 9 din Reglementarea 2016/399 a Parlamentului European și a Codului frontierelor Schengen, care permite un regim relaxat al controalelor la frontieră în circumstanțe neprevăzute. Implementarea acestui regim relaxat ar trebui să fie temporară și introdusă gradual. O decizie privind relaxarea verificărilor poate fi luată zilnic, dar trebuie coordonată cu statul de pe cealaltă parte a frontierei”, a spus Stoyanov. „Când există o aglomerare semnificativă de vehicule, se ia decizia privind realizarea unor verificări relaxate o anumită perioadă de timp și o astfel de decizie ar putea să nu fie limitată la doar o zi”, a adăugat el, potrivit BTA, citată de Agerpres.

 

„Aglomerarea, în special în cazul camioanelor de mare tonaj, este cauzată de verificările de pe ambele părți. Suntem aproape zilnic în contact cu autoritățile române și cred că este doar o chestiune de timp înainte ca problema să fie rezolvată. Toți își vor prezenta opiniile și cred că vom găsi o soluție la aceste probleme. Sunt optimist că procesul se va finaliza cu acceptarea noastră în Schengen, inclusiv cu frontierele terestre”, a adăugat Stoyanov.

El a menționat, de asemenea, că lansarea unui serviciu de trecere cu bacul ar putea în mod potențial atenua traficul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: