Skip to content
Politică Sport

România şi Moldova în acelaşi echipament la Jocurile Olipice de Tineret

Delegaţiile României şi Moldovei vor participa la Jocurile Olipice de Tineret, din Argentina, cu acelaşi tip de echipament. Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a explicat luni, la prezentarea lotului României, decizia luată. El a spus că a dat curs rugăminţii forului similar din Moldova de a folosi aceşi design al echipamentului românesc.

„Tot discutând despre ce va fi la Buenos Aires cu prietenul meu, preşedintele comitetului olimpic din Moldova, i-am arătat şi designul echipamentului sportivilor, şi i-a plăcut foarte mult. Ei au o situaţie puţin mai dificilă acum şi ne-au făcut o solicitare de a beneficia şi ei de acest design pe care îl au sportivii români, cu însemnele Comitetului Olimpic şi cu numele Moldova. Am obţinut aprobarea Comitetului Executiv al COSR şi sigur va fi un moment inedit la această ediţie aniversară. Nu este un mesaj pentru Centenar. Echipamentul l-am făcut în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte, a fost o echipă de studenţi care a lucrat la acest echipament”, a declarat Covaliu.

Întrebat dacă există posibilitatea în viitor ca România şi Moldova să participe la întrecerile sportive sub acelaşi steag, Covaliu a spus: „Nu ştim când vom evolua şi sub acelaşi steag, noi nu facem politică, credem în valorile olimpice, fair-play, pace, prietenie”.

România va participa cu 34 de sportivi la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, care se vor desfăşura în perioada 6-18 octombrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *