România şi R. Moldova îşi consolidează cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport

Sursă foto: Sorin Grindeanu
Sursă foto: Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, l-a asigurat, joi, pe omologul său din R. Moldova, Andrei Spînu, de sprijinul constant pe care statul român îl acordă ţării vecine în perspectiva aderării la Uniunea Europeană.

„Astăzi am discutat cu omologul de peste Prut, Andrei Spînu, despre consolidarea cooperării şi l-am asigurat de sprijinul constant pe care statul român îl acordă Republicii Moldova în perspectiva aderării la Uniunea Europeană. Acest demers este transpus inclusiv prin cele două Memorandumuri de Înţelegere pe care le-am semnat, astăzi, alături de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Primul Memorandum de Înţelegere, privind cooperarea în domeniul digitalizării transporturilor rutiere de mărfuri, va contribui la îmbunătăţirea transportului rutier internaţional de marfă şi la simplificarea reglementării transporturilor rutiere de marfă.

„Proiectul e-CMR este parte a unei strategii mai largi de digitalizare a sistemelor de facilitare a comerţului care va genera o eficienţă sporită şi costuri operaţionale mai reduse”, a mai notat ministrul.

Al doilea Memorandum semnat vizează dezvoltarea relaţiilor în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, iar cooperarea se va materializa prin elaborarea, coordonarea şi monitorizarea politicilor în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport; colaborarea în vederea transpunerii directivelor Uniunii Europene în legislaţia naţională a R. Moldova în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport; îmbunătăţirea politicii cu privire la infrastructura de transport pentru a identifica şi evalua mai aprofundat proiectele de infrastructură pe moduri de transport; colaborarea şi schimbul de bune practici în accesarea fondurilor UE pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL