VIDEO România și SUA au tras cu rachete HIMARS, sistem folosit de Ucraina contra rușilor

Sursă foto: Captură video

Militarii români, alături de soldați americani, au efectuat trageri de luptă cu rachete HIMARS, sisteme care au devenit celebre în războiul din Ucraina.

Anul de instrucție începe în forță pentru artileriștii români. Brigada 8 Rachete Operativ-Tactice (Bg8ROT) a executat trageri cu sistemele HIMARS în poligonul Smârdan.

România și SUA au tras cu rachete din HIMARS, sistemul folosit de Ucraina contra rușilor

„În perioada 14-19 ianuarie, Batalionul 81 Rachete Operativ-Tactice desfășoară exercițiul cu trageri de luptă „UNIREA 24.11” în cadrul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, județul Galați, având ca obiectiv principal evaluarea nivelului capacității operaționale”, a  anunțat Bg8ROT pe rețeaua de socializare Facebook.

La exercițiu au participat și echipe de observatori și de asistență din Forțele Terestre americane (US Army).

„Batalionul 4 din Brigada 4 Asistență a Forțelor de Securitate (SFAB4), atașat „Task Force 82”, a sprijinit, pe 17 ianuarie, Brigada 8 Artilerie română în timpul tragerilor cu rachete de antrenament cu rază scurtă de pe sistemul M142 HIMARS”, a informat US Army, care a postat și un video spectaculos cu lansările de proiectile reactive.

Reamintim că, la capitolul HIMARS România a achiziționat trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniţia, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanţa, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

Pe lângă Statele Unite, HIMARS mai sunt operate de Emiratele Arabe Unite şi Iordania. În plus, în afară de România, ţări ca Polonia, Qatar, Canada sau Spania au solicitat astfel de sisteme.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL